Type ressurser

Ressurser er alt slags innhold på studiesiden du kan finne på. Det fins ulike typer som mest forteller deg hvordan brukerne får tilgang til innholdet:

Ren tekst - den enkleste typen. Du kan bare skrive inn (redigere) siden i ett skjema på den følgende siden. Noen tegn blir automatisk formattert, akkurat som innleggene i et forum. Mer info om autoformattert tekst

HTML-tekst - for mer avanserte brukere. Ingen automatisk formattering, i stedet må du gjøre dette manuelt med (X)HTML-koder.
Mer info om HTML-tekst

Referanse - en akademisk referanse til f.eks. et tidskrift eller en bok.

Opplastet fil - viser valgfri fil som du har lastet opp til studiesiden. Se sidenes 'Filer'.

Nettside utenfor Moodle - En nettadresse (URL) til en side på Internett. Når noen klikker på en slik ressurs sendes de til angitt nettside. Nettsiden vil fylle hele nettleseren og brukeren ser ikke Moodle lengre. Du kan også sørge for at nettsiden åpnes i et nytt vindu. 

Nettside innenfor Moodle - Som over en nettadresse (URL) til en side på Internett. Når noen klikker på en slik ressurs sendes de til angitt nettside. Forskjellen fra den forrige er at dette vises innenfor Moodle, som om det er en del av selve faget. 

Program - et eksternt program som trenger informasjon som overføres fra brukeren av Moodle. Dette muliggjør at andre nettapplikasjoner kan kommunisere med Moodle. Mer info om programressurser

Wiki-text - tillater flere alternativer for formattering enn 'Ren tekst' uten at du må lære deg (X)HTML. Du skriver inn ren tekst, men du kan velge et stort antall egenskaper for (lettvint) formattering (f.eks. *dette blir fet skrift* og /dette blir kursivert/).
Mer info om Wiki-tekst

Liste over alle hjelpefiler
Vis hjelp i språket: English