Laste opp et bilde

Du kan laste opp et bilde fra datamaskinen din serveren. Dette bildet blir brukt flere steder i systemet for å representere deg, blant annet i din profil.

Det anbefales at du laster opp et bilde av deg selv. Bildet bør være et nærbilde av ansiktet ditt, ettersom det ikke blir vist særlig stort i Moodle.

Merk at bildet bør være kvadratisk, ellers blir det automatisk beskjært.

Dersom du har et bilde av deg f.eks. på en nettside (hjemmeside) kan du først høyreklikke på bildet, velg "Lagre bilde som..." og deretter lagre det på harddisken eller diskett. Når du har gjort dette kan du bla bildet fram i Moodle og laste det opp (kopiere) til serveren.

Bildet må være i JPG- eller PNG-format (dvs. filnavnet slutter vanligvis på .jpg eller .png).

Du kan lage en helt ny bildefil med en av metodene nedenfor:

  1. Du kan bruke et digitalt kamera. Dette innebærer at bildet lett kan hentes fra din datamaskin og i riktig format. dator och i rätt format.
  2. Du kan bruke en skanner for å skanne et papirbilde. Sørg for å lagre bildet i JPG- eller PNG-format.
  3. Du kan hente det fra Internett. Høyreklikk på bildet og velg "Lagre bilde som".

For å laste opp bildet til Moodle klikker du på knappen "Bla gjennom..." på denne siden og velger bildet fra harddisken din (eller CD-ROM, diskett etc.)

OBS! Pass på at bildet ikke er større enn angitt maks størrelse, ellers blir det ikke lastet opp. 

Klikk deretter på "Lagre endringer i min profil" nederst til høyre - bildet beskjæres til et kvadrat og skaleres ned til en størrelse på 100x100 piksler.

Når du kommer til din profil vises kanskje ikke det nye bildet. Dersom dette skjer, må du klikke på "Oppdater" (F5) i nettleseren din.

Liste over alle hjelpefiler
Vis hjelp i språket: English